Kwiek 4 – Muntendam 2

Keepers willen uitblinken, maar dat kan ook in negatieve zin!

Als koeien op een mooie lentedag die voor het eerst de wei in mochten, zo stonden wij op het veld tegen een erg jong Muntendam 2.

De sfeer was goed en na een verjaardaggroet aan Ibo en zijn zoon, mocht Anass de mannen op scherp zetten. En dat lukte! De 2e seizoenshelft moest net zo starten als wij de 1e waren geëindigd!

Onder aanvoering van Wouter, Rob en Jos begon Kwiek voortvarend. Het spel was bij vlagen zeer goed, maar af en toe ook wat onrustig. De mooie aanvallen wisselden af met wat slordigheden, maar dat is de mannen vergeven in de 1e pot van 2023!

De 1-0 stond al redelijk snel op het scorebord. Deze eer was voor Bent weggelegd. De 2-0 kwam van de voet van Zakaria, die na een mooie actie van Rob de bal zakelijk in de goal schoot.

Het had bij rust 5-0 kunnen staan, maar de slordigheid sloop in ons spel. Desalniettemin gingen wij met een goed gevoel aan de thee.

De 2e helft begon wat minder. Het overwicht was er niet meer en Muntendam ging wat opportunistischer spelen. Dit resulteerde in een merkwaardig moment. Na een carambool kwam de bal bij keeper Jari terecht. Het vangballetje zou door een kind van 1,5 jaar oud nog gevangen kunnen worden, maar Jari dacht er anders over. 2-1.

De mannen waren even van slag en niet veel later werd het ook nog 2-2.

Het gevolg was dat er strijd geleverd moest worden. En de wilskracht van Kwiek werd beloond. Na een steekpass waar Wesley Sneijder nog jaloers op zou zijn werd Wouter weggestuurd. Koelbloedig verzekerde hij zich van de topscoorderspositie en de eindstand stond op het scorebord 3-2!

Complimenten aan de sfeer, de jeugd van Muntendam die goed speelde en de veerkracht van de mannen van Kwiek 4.

Helaas ging sterspeler Zakaria Ziyech met een blessure van het veld na een botsing met de Keeper. Hopen dat de schade meevalt!

Als een na laatste nog een bericht aan de jongens van Muntendam. Jullie zijn nog een boxershort, een handoek en 6 flesjes drinken vergeten in de kleedkamer. Deze kunnen jullie ophalen op Sportpark De Kanarieborg. Daarbij hebben wij ook de 5 kilo modder neergelegd die nog in de kleedkamer lag.

Tot slot de gehaktbaltest. Bij afwezigheid van Nelis zorgt zijn broer Jos voor de test.

“Het balletje was goed. Wel denken wij dat het balletje nog van de 1e seizoenshelft was, maar de Jus maakt veel goed. Een 7.5”.