Over kwiek

Voetbalvereniging Kwiek, veelal afgekort Kwiek genoemd, is een amateurvoetbalvereniging uit Hoogezand, provincie Groningen, Nederland, opgericht op 17 september 1930. De thuiswedstrijden worden op Sportpark De Kalkwijck gespeeld.

Clubcode: BBBD72E

Standaardelftal

Het standaardelftal speelt in het seizoen 2021/22 zonder het standaardelftal.

Kwiek speelt dit seizoen met 5 senioren elftallen. Namelijk het 2e, 3e, 4e, 6e en 7e

In het lopende seizoen van 2022/2023 komt Kwiek dus zonder 1e elftal uit. Op dit moment heeft Kwiek vijf teams in de competitie. Het 2e, 3e, 4e, 6e en 7e. De teams bestaan uit jonge senioren en veteranen, en alles wat daar tussen in zit.
Een aantal jaren geleden had Kwiek nog maar 2 senioren elftallen in de competitie en geen jeugdelftallen meer. Hierdoor was er ruimte voor vriendenteams en die druppelden de laatste jaren dan ook binnen. Vorig jaar kwam Kwiek zelfs met 8 seniorenteams uit, in verschillende competities.
Kwiek beschikt sinds het eind van 2022 over een nieuw aangelegd hoofdveld (Gras). Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van het kunstgrasveld van de nabijgelegen voetbal vereniging HS’88.
Doordat Kwiek een van de weinige volledige zondagverenigingen is, wordt de kantine op zondagen gezellig druk bezocht.

Wie helpt mee hier een stukje tekst over de geschiedenis van kwiek of over het huidige kwiek te schrijven? Stuur een bericht naar Greetje.

Competitieresultaten 1970-2019

Logo