Derbyday

Kwiek doet goede zaken en wint met ruime cijfers van buurman concurrent Hoogezand 3.

Om 13:00 was de aftrap van dit mooie affiche, waarbij je zou denken dat om dit tijdstip de meesten wel weer hersteld zouden zijn van de Groningse nachten bleek niets minder waar. Om zo maar een voorbeeld te geven, Tom verkoos het bed van een of andere meid uit de stad voor het winderige veld. Mede hierdoor waren we slechts met 13 topfitte jongens. Een korte warming-up en we konden los. We beginnen sterk en binnen 4 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Zo als we gewend zijn kwam deze goal van de voet van Quinten. Slechts een paar minuten kon de ietwat onervarend ogende goalie van Hoogezand al voor de tweede keer zijn hengel binnen halen want Delano scoorde op prachtige wijze. Hiermee stond ook de ruststand op het scorebord.

Na de theepauze gingen wij door waar we gebleven waren en Quinten maakte zijn tweede. Bij Hoogezand hingen de koppies inmiddels aardig naar beneden en de irritatie kwam in de ploeg. We zijn van ze gewend dat ze vervelend spel kunnen spelen en waar het ze bij eerdere onderlinge ontmoetingen wellicht geholpen heeft hadden ze vandaag vooral zichzelf ermee. Zo bleek later ook want na mooi combinatie spel lag ook de 4-0 in het net. De laatste 10 minuten van de wedstrijd braken aan en het “slotoffensief” van Hoogezand begon. Het resulteerde in een paar lange ballen die makkelijk door Mart te onderscheppen waren. Na 90 minuten staat er 4-0 op het scorebord.

In de kantine gaan de pretcilinders inmiddels als warme broodjes over de toonbank, want overwinning moet je vieren!